All posts by Lucassen

Korte film: Over

Naar aanleiding van het 48 Hour Film Project zal een nieuwe edit van de korte film ‘Over’ van Bjorne Willemsen ingezonden worden naar festivals. De film viel op het 48 Hour Film Project Amsterdam 2016 tweemaal in de prijzen met de beste poster’ en de Publieksprijs.

De film gaat over drie zussen die het huis van hun ouders erven. De aantrekkelijke tuinman, die er al enkele jaren werkt, vinden zij moeilijk te weerstaan. De zussen spreken af dat geen van hen een move zal maken, tot een van de zussen zich niet meer kan inhouden.

mv5bymvmnmyzmgmtogiyyy00nzlllthmytqtyzgyzdrlowzmzme1xkeyxkfqcgdeqxvynta5mjkwodk-_v1_.

48 Hour Film Project

Komend weekend ga ik meewerken aan een film voor het 48 Hour Film Project. Het 48HFP is een internationale wedstrijd waarbij teams in 48 uur een korte film maken op basis van een aantal gegeven criteria. We hebben een gemotiveerd en inspirerend team en ik ben erg benieuwd naar de resultaten!

AMREF Flying Doctors

Het afgelopen half jaar heb ik meegewerkt aan een project van AMREF Flying Doctors waarbij ik de muziek geschreven heb bij een aantal films. De films richten zich onder andere op het verbeteren van de rechten van vrouwen en meisjes in Afrika en  de watervoorzieningen aldaar.

Live!

Enkele weken geleden heb ik een optreden gegeven in mijn geboorteplaats Gemert met een, speciaal voor deze gelegenheid samengestelde band. We speelden mijn eigen werk aangevuld met enkele stukken die mij door de jaren heen hebben geïnspireerd. Het optreden is opgenomen en gefilmd met drie camera’s.

Momenteel ben ik bezig de audio van dit optreden te mixen en zal ik hier binnenkort wat stukken van de avond delen.

Nederlands Film Festival (NFF)

Dit jaar worden er op het Nederlands Film Festival twee films waar ik de muziek voor heb geschreven vertoond.

Melany:

Drama over outcast Melany, een jonge vrouw met drugsproblemen die aan de rafelranden van een stad leeft. Als ze plotseling geconfronteerd wordt met haar vader, beginnen werkelijkheid en verbeelding door elkaar heen te lopen. Pijnlijke scènes uit Melany’s jeugd dienen zich onherroepelijk aan.

Rembrandt 3 – za 26 september 15:00 | bestel tickets | € 9,50
Rembrandt 3 – ma 28 september 16:30 | bestel tickets | € 9,50

Sluizer Speaks:

Het levensverhaal van de in 2014 overleden George Sluizer, verteld door de regisseur zelf. De documentaire werd gemaakt in de tijd dat Sluizer bezig was met de afronding van zijn film Dark Blood. Terwijl de ernstig zieke regisseur worstelt met zijn gezondheid en zijn film, kijkt hij terug op zijn leven en vertelt hij onder meer over zijn liefde voor film, zijn inspiratiebronnen en zijn soms bizarre belevenissen met onder anderen Klaus Kinski, Stanley Kubrick, Steven Spielberg, Werner Herzog, Michelangelo Antonioni en John F. Kennedy.

Louis Hartlooper Complex 1 – do 24 september 19:00 | bestel tickets | € 9,50

 

 

 

Melany naar het Nederlands Filmfestival

11828635_715517165221467_8119483972960930131_n

Enkele maanden geleden heb ik de muziek geschreven voor ‘Melany’. Een korte film van Ruben Broekhuis met rollen van Relinde de Graaff en Raymond Thiry. De film is geselecteerd voor het Nederlands Filmfestival (NFF) en zal op 26 september om 15:00 vertoond worden in Rembrand 3 in Utrecht. 

Tevens is de film geselecteerd voor de Plein Bioscoop in Rotterdam. Daar zal Melany vertoond worden als voorfilm van WHITE GOD op woensdag 19 april om 20:15 op het Museumpark in Rotterdam. Melany dingt mee naar de En Plein Public Award.

Kaarten via http://pleinbioscooprotterdam.nl

11811448_710004305772753_1863754094005750428_n

Afronding “Averechts”

Deze week de laatste hand aan de muziek van Averechts gelegd. Het was een geweldig project om aan mee te werken. Inmiddels is de film ingediend voor het Nederlands Filmfestival. Duimen maar!

Vertoning Sluizer Speaks

Op 20 april zal om 19:30 Sluizer Speaks worden vertoond in De Ketelhuis Cinematheek in Amsterdam. De documentaire gaat over het werk en het leven van de Nederlandse filmmaker George Sluizer (Spoorloos, Dark Blood). Sluizer overleed op 20 augustus 2014 op 82-jarige leeftijd.

Regie: Dennis Alink
Cinematografie: Thomas van der Gronde
Montage: Tom van Klingeren
Muziek: Niek Lucassen

George Sluizer (1932 – 2014)

Kijk voor meer informatie en kaarten op Ketelhuis.nl

Averechts

Momenteel ben ik de muziek aan het schrijven voor de film Averechts. Een tragi-komedie met onder andere John Buijsman (Loenatik) en Rutger de Bekker (Vliegende Panters) over de vriendschap en loyaliteit van een groep hangouderen in het licht van de Participatiewet.

image

General Midnight

Een akoestische opname gemaakt van ‘General Midnight’ in het Honigcomplex in Nijmegen. De gitarist en zanger van de band speelden in een industriële setting enkele van hun nummers voor de Smeltsessies.

Daarnaast heb ik een bewerking gemaakt van het nummer ‘The Gods Demand’ voor het album ‘Remixes’. Verkrijgbaar op limited edition handgenummerd tape en te beluisteren op Spotify